Direktlänk till inlägg 27 februari 2014

Skvallerträning

Av Christina Svensson - 27 februari 2014 18:37


Nu har Khira och jag börjat med skvallerträning, och vad är det?


Skvallerträning är ett träningssätt som leder till att  hunden automatiskt kommer till mig när den ser en annan hund eller vad man nu vill träna hunden på. Skvallerträning leder alltså till att man inte längre behöver ha koll på omgivningen för hunden gör det åt mig!

I och för sig så är inte Khira på något sätt svår då hon ser andra hundar, räcker med en tillsägelse så går hon inte fram, men något ska man ju träna och det är roligt att testa lite olika grejer

Hur fungerar det?

 Jag använder mig av en Klicker och vid skvallerträning klickar jag i samma ögonblick Khira får se en annan hund och belönar med godis då hon vänder sig till mig. Hon kommer så småningom att lära sig att det är bra att få syn på en annan hund, det lönar sig. Khira kommer så småningom söka sig till mig varje gång den ser en annan hund, då synen av en annan hund har blivit en signal för belöning hos mig, och därmed så har hon ju skvallrat att nu kommer det en hund

 Intressant att se om detta lyckas, man blir ju glad för varje ny sak som man kan träna hunden till och den klarar av det.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Christina Svensson - 25 februari 2015 15:03

   Så var vi till Nybro en tur och Khira fick vara modell igen, då Marie hade lite ideer om att använda svart bakgrund. Även om Khira helst vill slippa så finner hon sig i att vara modell och gör det som vi ber henne om.       ...

Av Christina Svensson - 17 december 2014 10:16


Khira önskar en riktig God Jul och tycker att lite vitt på backen skulle vara välkommet   .... och i morgon åker vi till Läckeby Djursjukhus då Khira ska lämna blod till deras blodbank. Khira har nämligen den blodgruppen som gör att alla hundar ...

Av Christina Svensson - 14 augusti 2014 14:39


  Nu börjar livet återgå till det vanliga efter denna varma och soliga sommar vi haft. Igår kväll ringde de från djursjukhuset att de var i behov att Khiras negativa blod, så nu på förmiddagen har vi avklarat hennes andra blodtappning, och med sig...

Av Christina Svensson - 20 juni 2014 17:33

Khira firar midsommar och önskar alla en trevlig helg.   Själv reflekterar jag och ser tillbaka och kommer ihåg att kvällen före midsommarafton för två år sedan hämtade vi hem vår underbara hund.     Och så här såg hon ut på de första k...

Av Christina Svensson - 9 juni 2014 10:34


Oj, Oj,Oj så skönt! sa Khira Hurtas sköna kylväst   Khira har svårt att tåla sommarvärmen och blir lätt flåsig för knappast ingenting när det är är varmt. Köpte därför Hurtas kylväst till henne och den var enligt henne kanonbra. Hon fick nästa...

Presentation

Den här bloggen kommer till största delen att handla om min labrador, Hjorttorp's Jindalee. Alias Khira. Från valp till vuxen hund, men även om våra Welsh Springer Spaniels
...och jag blir glad om du sätter ett tasstryck i kommentarsfältet

Hjorttorp's Jindalee

 

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Följ bloggen

Följ JINDALEE - ett hundliv med Blogkeen
Följ JINDALEE - ett hundliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se